Falmászás

      Kutya és gazdi arra törekszik, minél magasabbra lógatott csalitárgyat (harapópárna) fogjon meg a kutya és tartson minimum 3 mp-ig. A csalitárgy alja számít eredménynek, vagyis, hogy hány centi-méterre esik a földtől. A kezdő ugrás magasságát a gazdi határozza meg, innen lehet emelni a magasságot 5-10 centinként, de persze lehet többet is emelni.
      A gazdi rámutathat a csalitárgyra, biztathatja a kutyát, de nem érhet a csalitárgyhoz, sem a kutyához ugrás közben.
   Versenyeken döntetlen esetén több rangadó is lehetséges (versenyszervezők előzetes döntése alapján):
– a kevesebb próbálkozással elért eredmény kapja a jobb helyezést.
– kisebb/könnyebb kutya nyer
– nagyobb/súlyosabb kutya nyer
– újabb futam dönt
    Versenyen mérhetik az eredményt indexálva is, ami azt jelenti, hogy a legmagasabb megugrott eredményt osztják a kutya marmagasságával, és a kapott szám alapján állítják sorrendbe az eredményeket.
   Falmászásnál a gazdinak, vagy segédjének eredménytelen fogás esetén el kell kapniuk a kutyát, ne-hogy a kutya az esés következtében balesetet szenvedjen. Ha ez nem sikerül, akkor az első sikertelen elkapásnál gazdi figyelmeztetésben részesül, másodszorra pedig véget ér a versenyfutama, eredménynek pedig az előző érvényes magasság számít.
     Ma már több falmászó falon is van biztonsági bekötő kötél, a balesetek megelőzése érdekében.
/leírást adta: Nagy Andrea DogZone ,Páty/

Magamról

       Nagy Andrea vagyok. 15 éve kutyázom . Első kutyusom egy Bedlington terrier – Tóbiás – akivel az aktív sportkutyázást kezdtem. Ez a fajta nyúlvadász , így csodálatos volt számára megtalálni a testreszabott sportot az agárpályát és a coursinget.  Ezen a két területen rengeteg érmet, serleget és bajnoki címet szerzett az évek alatt.

    Nagy változást hozott az életembe Maya (Manyika) a malinois aki fajtájából is adódóan mindenben  jó, néhány sportban pedig kiváló 🙂   Sokszoros magyar bajnok és országos csúcstartó futópadon. Kivétel nélkül nyertes vagy dobogós falmászásban, magasugrásban, agárpályán, mindemellett pedig IGP3-as vizsgával rendelkezik (nyomkövetés, engedelmességi és őrző-védő ágazatok) . Kövessétek a blogját: LELKES MAYA és gyertek sportrendezvényeinkre ahol  az összes általa is gyakorolt sportot kipróbálhatjátok!

    A kutyasuliban én vezetem a futtatót , megtalálhattok a napköziben , tartok magánórákat , sportrendezvényeket szervezek.

Kondisuli: tavasztól

Futtató: 

Hétfő: 17-18:30 ( kivéve december és január)

Szerda: 17-18:30

Péntek: 17-18:30 ( kivéve december és január)

Vasárnap: 10-11:30

Választottál már sportágat kutyusodnak?

Találd meg a mindkettőtök számára legmegfelelőbb sportágat kutyás sportágválasztó kvízünk segítségével!